Se pepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul.Se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta,se incorporeaa in bezea,se amesteca bine apoi turnam faina in ploaie.Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie pentru copt,se da 5 minute la foc iute apoi inca 15 la foc domol.
Blatul copt se desprinde de pe hartie apoi se taie in 2 bucati egale
Dovleacul cubulete se pune la fiert cu zaharul,anasonul,praful de scortisoara si cu 100 ml apa.Se fierbe ,la foc domol cca 30 minute dupa care se da de pe foc si se strecoara bucatile fierte de dovleac de siropul ramas
Se aseaza prima jumatate de blat si se toarna deasupra,bucatile fierte de dovleac din care oprim un castronel pentru decor, amesecate cu gelatina hdratata cu 100 ml apap rece si apoi topita la bain marin.Deasupra se aseaza a 2 bucata de blat,se preseaza usor cu mana,pe toata suprafata ,se presara dasupra,pe toata suprafata prajituraii,bucatile de dovleac oprite si se preparara jeleul din sucul ramas in care am dizolvat tort-gelle-ul si apoi am dat totul intr-un clocot.se toarna deasupra prajiturii fierbinte.Se lasa cateva ore la rece dar de preferat de seara pana a 2 a zi,cand se taie prajitura.
Pofta buna!
Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieSalata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...
Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparatO reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...
Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii