Blat: se separa gelbenusul de albus; albusul se bate bine apoi se adauga cate putin zahar, pana cand incorporam intreaga cantitate,zaharul vanilat, dupa care punem galbenusurile cate unul si faina in ploaie. Se toarna totul intr-o tava si se da la cuptor 30-35 min.
Crema: se pune zaharul intr-o oala la caramelizat , atentie sa nu se arda! apoi adaugam laptele si lasam sa fiarba incet pana cand se topeste tot caramelul. Galbesusurile se bat cu amidon apoi se toarna acte putin lapte caramel peste si se amesteca bine. Se pune totul la foc mic , se amesteca incontinuu sa nu se prinda, cand da in clocot si se ingroase se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Frisca se bate bine se se amesteca cu crema caramel.
Merele se taie felii. Intr-o tigaie se pune 50 gr unt se adauga 2 linguri de zahar si felile de mere. Se lasa la foc mic pana cand se imoaie putin.
Caramel: se pune zaharul la caramelizat dupa care se adauga frisca da un clocot si se ia de pe foc.
Se taie blatul in doua. Pe un platou punem prima parte de blat insiropam punem crema(se pastreaza foarte putin pentru ornat) apoi feliile demar racite si iarasi blat; insiropam punem restul decrema peste blat acoperim bine dupa care se toarna caramelul.
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Retete pentru incepatori si nu numai.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii