Pentru prepararea blatului:
Albusurile se bat spuma. Se fierbe zaharul cu apa pana se formeaza un caramel. Il lasi sa se racoreasca putin si il torni treptat in albus amestecand incontinuu.
Adaugi peste albusuri treptat si uleiul, galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt.
Torni compozitia in tava si o coci. Cand e rece, tai blatul pe orizontala si il umpli cu crema.
Pentru prepararea cremei:
Zaharul il caramelizezi, il stingi cu apa si lasi pe foc mic pana se topeste tot caramelul. Il lasi deoparte sa se raceasca.
Cele 2 oua le bati un pic si le freci cu faina, le pui peste caramel si amesteci bine.
Pui crema pe aburi si o fierbi pana se ingroasa. O lasi la racit si apoi o mixezi cu untul.
Pentru prepararea glazurei:
Toate ingredientele le fierbi pe foc pana se dizolva zaharul si o torni calduta peste prajitura.
O dai la rece pentru cateva ore apoi o tai.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii