Prajitura caramel.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura caramel.

Ingrediente

  • -4 oua
  • -1 pachet de unt sau margarina
  • -200g zahar
  • -100ml apa
  • -1 praf de copt
  • -faina( aproximativ 8-10 linguri)
  • -200g zahar pentru bezea
  • -1 lamaie
  • -1 borcan de gem mai acrisor
  • -30g unt pentru uns tava
  • -un praf de sare

Mod de preparare

200g de zahar se caramelizeaza pana capata o culoare maro-roscat. Se adauga imediat apa (de preferat fierbinte)si pachetul de unt sau margarina. Se tine pe foc amestecand continuu pana se topeste tot caramelul.

Se lasa sa se raceasca 15 minute .

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu 100g zahar.

100g zahar se amesteca cu 2 linguri apa si se fierb pana se topeste zaharul.Acest sirop se adauga foarte incet peste albusuri, amestecand continuu cu telul sau mixer.Se adauga si zeama de la o lamaie.Procedand in felul acesta, v-a dispare gustul de albus al bezelei.

In siropul caramel se adauga cele 4 galbenusuri, un praf de sare, praful de copt, si faina cat sa iasa o compozitie de consistenta unei smantani mai groase.

Tava se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in tava si se niveleaza cu o lingura.

Se coace la foc potrivit circa 45 de munute, pana se rumeneste si devine ferm la apasare.

Se scoate tava din cuptor si se adauga imediat gemul care se niveleaza uniform peste blat.

Se adauga bezeaua peste gem, si se niveleaza.

Se mai da la cuptor pentru 5 minute la foc domol, dupa care se inchide focul si se mai lasa inca 10 minute in cuptor.

Se lasa sa se raceasca, dupa care se taie cu un cutit care se incalzeste in apa fiarta.

Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise