autor:

adriana gherman

» » Prajituri

PRAJITURA "CADET"

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Ingrediente
Ingrediente blat:, , - 4 oua?, , - 200 g zahar, , - 300 g ciocolata cu lapte, , - 100 g unt, , - 120 g faina?, , - 90 - 100 g gem de caise, , - un plic de zahar vanilinat, , , Ingrediente bezea:, - 2 albuşuri, - 80 g zahăr, - 1 plic zahăr vanilat, - 50 g nucă măcinată

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

8 voturi

Mod de preparare

Preparare blat:
Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul.

Se adauga ciocolata rasa si untul moale. Se omogenizează apoi se pune faina.

Albusurile se bat spuma tare si se adauga la compozitie, amestecand prin rasturnare.

Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 20 - 25 minute la 180 grade C.

Cand este gata se scoate din cuptor si se unge cu gemul de caise.

Deasupra gemului se pune un strat de bezea:

Albusurile se bat spuma tare cu zahar.Se pune zaharul vanilinat apoi nuca macinata.Se omogenizează amestecând uşor.

Bezeaua se întinde uniform peste prajitură si tava se mai dă la cuptor 15 minute la 150 grade C.
Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA "CADET"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii

  • Elena Gavriloaia , 11 septembrie 2014

    Dimensiunea tavii ?

  • Ileana Gaitulescu , 03 ianuarie 2014

    foarte buna....si usor de facut ,multumim

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2013

    tare bine arata...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

      Arata bine prajitura!

    • Alina Cecilia , 30 octombrie 2013

      si ptr glazura cate albuse se pun. daca dati o reteta dati-o cum trebuie, toate ingredientele si gramaj corec

    • carmencita

      carmencita (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Nu inteleg cu albusurile?? Nu ai specificat cate albusuri se pun in prajitura si cate la glazura!!!!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 16 mai 2009

      Nu cred Alina, depinde da gustul fiecaruia, eu as pune un borcan de 400 gr.

    • nasea alina

      nasea alina (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      Daca lasati la "aprecierea fiecaruia" mai bine era si o fotografie atasata!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

8 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • - 4 oua?
  • - 200 g zahar
  • - 300 g ciocolata cu lapte
  • - 100 g unt
  • - 120 g faina?
  • - 90 - 100 g gem de caise
  • - un plic de zahar vanilinat
  • Ingrediente bezea:
  • - 2 albuşuri
  • - 80 g zahăr
  • - 1 plic zahăr vanilat
  • - 50 g nucă măcinată

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

20 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

41 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  CU NUCA SI CREMA CU CAFEA NESS

PRAJITURA CU NUCA SI CREMA CU CAFEA NESS

Nucile se prajesc in cuptor apoi se dau prin masina de macinat nuca. Se lasa sa se raceasca. Ingredientele

46 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

tare bine arata...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose de Paste