Reteta de prajitura Boema de post. Prajitura Boema de post reteta simpla si delicioasa. Prajituri de post. Dulciuri de post.
Reteta de prajitura Boema de post este usor de facut, delicioasa si necesita ingrediente simple, la indemana oricui. Rezultatul este grozav, vom savura o prajitura de post gustoasa si ciocolatoasa.
Blat:
1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C.
2. Intr-un vas amestecam faina cu cacaoa, miezul de nuca (macinat si zdrobit) si cu zaharul.
3. Incorporam cu ajutorul unui tel/linguri in ingredientele uscate apa si uleiul. Adaugam apoi dulceata de prune si bicarbonatul stins cu otet si amestecam.
4. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor 30 min, sau pana cand trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor si lasam prajitura la racit in tava.
Glazura:
Int-un vas (pe baie de aburi) punem ciocolata la topit impreuna cu uleiul. Omogenizam compozitia cu o lingura.
Crema de ciocolata:
1. Punem 100 ml frisca vegetala intr-o cratita non-aderenta la infierbantat (aveti grija sa nu dea in fiert). Oprim focul, adaugam ciocolata rupta bucati, lasam 2-3 minute apoi amestecam bine avand grija sa nu ramana bucati mai mari de ciocolata prin crema (eventual strecurati crema cat este inca fierbinte pentru a nu ramane ciocolata netopita).
2. Lasam la racit complet (eu am lasat-o pana a doua zi in frigider).
3. Inainte de asamblare o mixam cateva minute impreuna cu 40 ml frisca vegetala.
Pentru decor, mixam frisca vegetala indulcita pana creste in volum si capata consistenta.
Asamblare:
Taiem prajitura dupa preferinta, apoi glazuram fiecare bucata in parte. Punem crema de ciocolata intr-un pos si ornam fiecare bucata de prajitura, deasupra acesteia punem frisca batuta spuma si aschiile de ciocolata.
Pofta buna!
Nota 1
In reteta originala prajitura se insiropeaza, dar eu am uitat... :" In orice caz a fost delicioasa si fara sirop.
Nota 2
Frisca vegetala poate contine proteine extrase din lapte, personal nu cred, dar fiecare face cum considera in privinta utilizarii acesteia. Ciocolata amaruie este de post, insa pentru siguranta cititi ingredientele de pe ambalaj.
Incercati si voi reteta de prajitura Boema de post, cu siguranta va fi apreciata. Pofta buna!
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii