Prajitura Boema cu crema fina de branzica

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura Boema cu crema fina de branzica

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 6 linguri de zahar,
  • 6 linguri de faina,
  • 3 linguri de cacaoa,
  • 3 linguri de ulei,
  • 3 linguri apa rece,
  • un praf de sare,
  • un pliculet praf de copt
  • Crema:
  • 400 g smantana,
  • 300 g branza dulce de vaci,
  • 150 g zahar pudra,
  • un plic (10g) de gelatina,
  • 2 pliculete zahar vanilat.
  • Sirop:
  • 200 g apa,
  • 150 g zahar,
  • vanilie
  • serbet
  • cacao
  • 250 g zahar pudra,
  • 2 linguri de miere,
  • o lingurita cacao,
  • 100 g unt,
  • Decor:
  • frisca

Mod de preparare

1.Se separa albusurile de galbernusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare apoi cu zaharul si cele 3 linguri de apa rece, pana se inatresc.

Galbenusurile se freaca cu uleiul apoi se incorporeaza in albusuri. Se cerne faina cu cacaoa si praful de copt apoi se incorporeaza cu grija in amestec. Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt apoi se da la cot cca, 20 de minute, la foc potrivit in cuptorul preincalzit inainte.Blatul desprins de pe hartie se taie in 2 parti egale.

2 Se prepara crema mixand smantana cu zaharul si branzica de vaci apoi se aduga si gelatina hadratatat in apa rece si apoi topita la bain marie. Se fierbe apa si si zaharul pentru sirop in cateva clocote apoi se lasa se raceasca.

Se monteaza prajitura intr-o faorma mai mica asezand primul blat apoi se insiropeaza usor, se toarna crema deasupra,se aseaza si al 2 lea blat ,se insiropeaza usor si el, se preseaza usor cu mana si se da la rece 2 ore.

3 Se pregateste srrbetul de cacaoa asa;se pune intr-ocraticioara cu fund dublu, zaharul pudra si mierea la topit,timpt de 10 minute amestecand continuu.

Se adauga si cacao si apoi se opreeste focul si incorporam cate un pic untul amestecand energic pana ce terminam toata cantitate de unt. Se toarna serbetul cald peste prajitura taiata cuburi. Se decoreaza cu frisca si praf de cacaoa.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise