Aceasta reteta de prajitura Boema, este una dintre cele mai simple si delicioase retete. Are un blat pufos de cacaco, bine insiropat, un strat de crema ganache de ciocolata si unul de frisca. O combinatie grozava, pe care trebuie s-o incerci macar o data.
1. Preparam blatul astfel: mixam ouale impreuna cu zaharul timp de 15-20 de minute pana isi tripleza volumul. Adaugam treptat faina amestecata in prealabil cu cacaua si praful de copt, amestecand incet cu o lingura. La urma adaugam treptat uleiul amestecand usor. Tapetam o tava (dimensiuni 32x22cm) cu hartie de copt, turnam compozitia rezultata si coacem la cuptorul preincalzit, la foc potrivit timp de aproximativ 30-40 de minute. Facem testul cu scobitoarea.
2. Lasam blatul sa se racesca complet, apoi il mutam pe un platou si il insiropam cu siropul racit preparat astfel: caramelizam zaharul pana devine auriu, adaugam treptat apa si mai lasam sa clocoteasca 2-3 minute. Dam siropul deaoparte si adaugam esenta de rom.
3. Blatul insiropat il taiem cu un cutit bine ascutit, in patrate de dimensiuni dorite, departand patratele unele de altele astfel incat sa se poata scurge glazura pe margini. Glazura o preparam asfel: fierbem zaharul cu apa aproximativ 10-12 minute apoi dam deoparte si adaugam ciocolata amestecand bine cu telul. La urma adaugam untul si esenta de rom, amestecand usor pana la omogenizare. Glazuram imediat prajiturile. Daca preparam glazura cu mult inainte de o folosi ea se va intari. Nu e nici o problema, in momentul cand vrem s-o folosim o punem cateva minute la bain marie.
4. Deasupra glazurii punem un strat generos de crema preparata astfel: punem frisca lichida intr-un vas pe foc si o lasam sa se incalzeasca pana ajunge in punctul de fierbere. O dam deaoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele, apoi esenta de rom. Amestecam cu telul pana se omogenizeaza compozitia si ciocolata este complet topita. Dam crema la frigider pentru cateva ore sau o jumatate de ora la congelator, pana se intareste. Crema racita o mixam cu mixerul 2-3 minute pana devine pufoasa.
5. La urma batem bat smantana pentru frisca si o indulcim cu zahar pudra daca este nevoie. Ornam prajiturelele cu frisca batuta si cu cateva picaturi din glazura de ciocolata.
Iti mai recomandam si reteta de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure, prajitura Diplomat cu fructe si frisca - reteta clasica sau prajitura cu mousse de capsuni si ciocolata. Pofta buna!
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii
Feli • 21 Aprilie 2022, 20:17 O bunatate de prajitura👍