Prajitura aromata cu morcovi

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu zaharul.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura aromata cu morcovi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 250 gr zahar brun
  • 200 ml ulei ( sau ulei de cocos pentru un plus de savoare)
  • esenta de rom si vanilie
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 350 g faina
  • un praf de sare
  • 2 lingurite cu scortisoara
  • 1 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita cuisoare macinate
  • 250 g piure de ananas
  • 100 g nuci macinate sau taiate grosier
  • 200 g morcov ras
  • optional: stafide, merisoare

Mod de preparare

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul, pe urma uleiul, esentele de vanilie si rom si mixam pana omogenizam bine totul.

Faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, nuscoara si cuisoarele macinate si le adaugam peste compozitia de oua, omogenizam din nou pana incorporam bine toate ingredientele.

Adaugam si morcovii rasi, piureul de ananas (am blendat 250 g de ananas din conserva), nucile macinate (aici mai puteti adauga si stafide, merisoare, fructe uscate, pe care eu le-am omis) si amestecam usor pana obtinem o compozitie omogena.

Turnam aluatul rezultat intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( eu am folosit o tava de aragaz, dar daca vreti ca prajitura sa fie mai inalta, folositi o tava de 20/30cm. Coacem prajitura cca.1 ora sau facem testul cu scobitoarea.

Cand este gata, o lasam sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar pudra in cazul meu sau o puteti inveli intr-o delicioasa crema de vanilie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise