Se preincalzeste cuptorul.
Se preincalzeste cuptorul.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana ajung la consistenta de bezea.
Galbenusurile se mixeaza cu 100 gr zahar pana se albeste compozitia, apoi se adauga trei sferturi din esenta de mandarine.
Se incorporeaza incet compozitia de albusuri cu cea de galbenusuri cu miscari lente ca sa ramana aerate. Se cerne faina impreuna cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia de mai sus.
Se taie pe jumatate 400 gr de capsuni . Oprim 100 gr de capsuni pentru sosul de servire.
Imbracam o tava cu diametrul de 24 cm cu hartie de copt.
Se toarna o parte din compozitie in tava , se aseaza un strat de capsuni, se toarna si restul compozitiei si se pun capsunile deasupra.
Se coace la 180’C timp de 35-40 de minute.
Se scoate apoi din forma de copt si se lasa la racit.
Capsunile, zaharul si esenta de mandarine ramasa se paseaza cu blenderul pana obtinem un sos omogen.
Se serveste prajitura cu sosul de capsuni.
Pofta buna!
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii