Crema:
Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul,pana devin albiciase. Apoi adaugam faina si amidonul si amestecam bine. Dupa ce am amestecat bine, vom adauga laptele fiert cu vanilia,fierbinte,cate putin,amestecand continuu,pana terminam tot laptele.
Tot amestecul, il punem inapoi in vasul in care am fiert laptele si punem pe foc foarte mic,amestecand continuu,pana cand crema se ingroasa. Lasam la racit, amestecand din cand in cand, pentru a nu prinde crusta. Cand crema s-a racit aproape de tot, am adaugat cateva bucatele de ciocolata si am amestecat usor.
Montarea prajiturii:
Punem prima foaie de prajitura. Peste vom pune jumatate din crema. Peste crema vom presara jumatate din mixul de fructe de padure. Apoi vom pune a doua foaie,restul de crema si fructe de padure.Terminam cu a treia foaie, peste care vom pune glazura. Glazura ce am facut-o, din frisca lichida si ciocolata. Am pus pe foc mic frisca si ciocolata,cand s-a topit ciocolata,asa fierbinte am turnat-o peste prajitura.
Lasam de azi pe maine, sa se poata fragezi foile si apoi portionam si decoram cu frunze de menta si fructe de padure. Absolut delicioasa si aromata!
Reteta in pasi:
http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2014/05/prajitura-aroma-padurii.html
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii