Capsunile proaspete le cureti de codite, le speli sub jet de apa rece, le tai jumatati si le dai la congelator.
Capsunile proaspete le cureti de codite, le speli sub jet de apa rece, le tai jumatati si le dai la congelator. Cele congelate le scoti in frigider.
Pornesti cuptorul.
a. blat:
Separi galbenusurile si presari pe ele un praf de sare ( pentru ca blatul sa aiba o culoare galbena intensa).
Bati albusurile spuma impreuna cu zaharul.
Adaugi galbenusurile pe rand si bati pana cand devin spumoase.
Adaugi faina in ploaie si amesteci usor cu o lingura de lemn.
Stingi praful de copt si il adaugi in compozitie.
Torni aluatul in tava tapetata cu hartie pentru copt si unsa cu putin unt.
Scoti capsunile din congelator si le distribui uniform pe aluat. Fiind inghetate nu ti se vor scufunda complet in aluat.
Dai la cuptor pentru 40 de minute. Durata depinde de tipul cuptorului. Aici tu decizi cat si cum, dar cel mai bine verifici cu scobitoarea.
Lasi blatul sa se raceasca.
b. crema:
Bati branza mascarpone impreuna cu zaharul si apoi adaugi iaurtul.
Cand obtii o crema spumoasa ( dupa cca 3 min la viteza mare) adaugi fulgii de ciocolta.
Intinzi crema peste blat.
Prepari glazura de ciocolata astfel : pui ciocolata la topi pe baie de aburi, apoi adaugi frisca si omogenizezi bine , avand gtija sa nu fiarba si cea de capsuni ( conform indicatiilor de pe ambalaj) si le torni peste crema, alternativ.
Dai la frigider pentru 1 ora si serveti numai dupa ce presari putin praf magic de iubire.
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii