Amestecam faina cu zaharul si sarea, apoi adaugam untul rece si amestecam cu o furculita pentru a pasa untul. Adaugam apa rece, treptat cate o lingura, omogenizam si dam aluatul la rece pana pregatim umplutura.
Curatam si feliem merele pe care le caramelizam astfel: punem intr-o tigaie untul la topit, adaugam zaharul si-l topim, fara sa-l ardem, stingem cu o lingura de apa si adaugam feliile de mere, pe care le lasam cam 3-4’, intorcandu-le pe ambele parti sa se inmoaie putin si sa se patrunda bine, apoi le dam putin la rece.
Separat intr-un bol, frecam branza cu zaharulsi smantana, adaugam ouale si esentele.
Intindem aluatul si-l punem in tava, apasam pe margini si excesul il indepartam. Aluatul ramas il taiem in fasii lungi, si sub diferite forme pt aspect.
Rasturnam compozitia de branza in tava, peste aluat, asezam feliile de mar in spirala si deasupra decoram cu fasiile si formele dorite pe care le ungem cu ou batut.
Punem tava in cuptorul dinainte incalzit pentru 1h.
Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii