autor:

mariana scarlat

» » Prajituri

Pr�jitura chinezeasc�

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 august 2009

Ingrediente
Blatul, -6 albuşuri, -200g zahăr, -200g unt, -200g nuci, -100g făină, -1 praf de copt, Glazură, -6 gălbenuşuri, -200g zahăr, -1 pacheţel vanilie, -coajă şi zeamă de lămâie, -ciocolată

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

10 voturi

Mod de preparare

Blatul
Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt şi la urmă albuşurile bătute spumă.
Se pune la copt într-o tavă unsă cu unt şi tapettă cu făina sau hârtie de copt unsă, la foc potrivit 20 minute.
Glazura
6 gălbenuşuri se fracă bine cu 200g zahăr, se adaugă vanilia, coaja şi zeama de lămâie. Această glazură se pune peste blatul care nu s-a copt suficient, se dă la cuptor la foc ff mic până ce se face deasupra o crustă.(eu pun tava mai sus în cuptor ca să se coacă mai bine deasupra)
Când este gata se rade deasupra ciocolată.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pr�jitura chinezeasc�" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

    Vera, nu se pune cacao. Culoarea este de la nuca.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

    Cred ca este gustoasa, am s-o incerc si eu.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

    Arata f. bine!

    • VERA , 18 octombrie 2009

      NU STIU DACA IN BLAT SE PUNE CACAO, PENTRU CA VAD CA ESTE NEGRU.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Arata grozav...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      Foarte buna.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      Trebuie sa fie tare gustoasa...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      Mulţumesc, Flori de piatră! N-ai să regreţi dacă o faci. Nu e greu de loc şi e o reţetă sigură.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      Si aceasta reteta imi place.Felicitari pentru prezentare.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 august 2009

      Cred ca este o prajityra gustoasa.Felicitari.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 august 2009

      E fff buna! Preferata mea.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 august 2009

      Cred ca e tare buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

10 voturi

Ingrediente

  • Blatul
  • -6 albuşuri
  • -200g zahăr
  • -200g unt
  • -200g nuci
  • -100g făină
  • -1 praf de copt
  • Glazură
  • -6 gălbenuşuri
  • -200g zahăr
  • -1 pacheţel vanilie
  • -coajă şi zeamă de lămâie
  • -ciocolată

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

2 voturi    5 comentarii
45 min
Prajituri
Pastele lui Alex

Pastele lui Alex

Se fierb pastele în ap cu sare după instrucţiunile de pe pachet. Se spală şi se pun la scurs

3 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Paste si pizza

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Vera, nu se pune cacao. Culoarea este de la nuca.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure