Ingrediente
Blatul, -6 albuşuri, -200g zahăr, -200g unt, -200g nuci, -100g făină, -1 praf de copt, Glazură, -6 gălbenuşuri, -200g zahăr, -1 pacheţel vanilie, -coajă şi zeamă de lămâie, -ciocolată
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
10 voturi
Mod de preparare
Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt şi la urmă albuşurile bătute spumă.
Se pune la copt într-o tavă unsă cu unt şi tapettă cu făina sau hârtie de copt unsă, la foc potrivit 20 minute.
Glazura
6 gălbenuşuri se fracă bine cu 200g zahăr, se adaugă vanilia, coaja şi zeama de lămâie. Această glazură se pune peste blatul care nu s-a copt suficient, se dă la cuptor la foc ff mic până ce se face deasupra o crustă.(eu pun tava mai sus în cuptor ca să se coacă mai bine deasupra)
Când este gata se rade deasupra ciocolată.
Poftă bună!
VERA , 18 octombrie 2009
NU STIU DACA IN BLAT SE PUNE CACAO, PENTRU CA VAD CA ESTE NEGRU.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009
Arata grozav...
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009
Foarte buna.
Sidy (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009
Trebuie sa fie tare gustoasa...
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009
Mulţumesc, Flori de piatră! N-ai să regreţi dacă o faci. Nu e greu de loc şi e o reţetă sigură.
flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009
Si aceasta reteta imi place.Felicitari pentru prezentare.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 august 2009
Cred ca este o prajityra gustoasa.Felicitari.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 august 2009
E fff buna! Preferata mea.
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 august 2009
Cred ca e tare buna.