Merele se curăţă de coajă, se taie în 6 sau 8 felii. Se alege pulpa în formă de semiluna. Se ia o tavă de plăcintă, se unge cu unt. Pe fundul tăvii se presară zahărul tos. Se pun merele tăiate. Se introduce tava in cuptorul încins, focul în cuptor rămâne mic.
În acest timp, se pregăteşte compoziţia.
Se separă albuşurile de galbenuşuri. Intr-un castron se bat spumă albuşurile cu 6 lunguri de zahăr pudră până ce spuma se întăreşte. Separat se amestecă gălbenuşurile cu cele 2 linguri de zahăr şi cele 8 lunguri de ulei. Uleiul nu se pune tot de-o dată, ci pe rand câte o lingură, amestecand continuu. Se pot pune, de asemenea, arome: zahăr vanilat, rom etc.
Dacă până acum ati folosit mixerul, blenderul sau robotul de bucatarie, de acum încolo e bine sa utilizaţi o lingură de lemn, pentru ca totul să iasă perfect.
Se toarnă peste albuşurile bătute spumă galbenuşurile amestecate cu uleiu şi restul de zahăr, aşa cum am descris mai sus. În acest timp se amestecă foarte uşor cu o lingură de lemn. Pe rand se pun praful de copt şi cele 8 linguri de făină. Se amestecă tot încet până se omogenizează compoziţia. Dacă se amestecă mult şi repede există riscul ca aluatul să nu mai devină pufos după coacere, ci să se întărească.
Se scoate apoi tava cu mere din cuptor şi se toarnă uniform această compoziţie.
Se coace la foc mic aproximativ 40 - 50 de minute.
(De menţionat că această compoziţie este pentru o tavă mare, în funcţie de mărimea tăvii se pot recalcula ingredientele)
După coacere prajitura trebuie întoarsă (astfel încât merele să fie deasupra). Se taie numai după ce s-a racit.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii