Ingrediente
1 pui, 2 cepe rosii, 5 morcovi noi, 6 cartofi, 300 gr ciuperci brune, 2 lamai, 2 crengute cimbru, 300 ml vin alb grecesc Retsina, 3 linguri ulei de masline, 2 lingurite sare, 1 lingurita piper mozaic proaspat macinat, 2 foi de dafin
Dificultate: Medie | Timp: 1h 20 min
0 voturi
Mod de preparare
Dupa ce a fost condimentat puiul se introduce in interior cateva fire de cimbru, o foaie de dafin si o lamaie, apoi se leaga picioarele.Se curata, se spala si se taie in bucati mari morcovii si cartofii.
Se curata ceapa si se taie de marimea cartofilor. Se taie ciupercile de marime potrivita. Se condimenteaza toate legumele cu sare, piper proaspat macinat si putin cimbru. Se taie cea de-a doua lamaie felii subtiri.
Se incalzeste cratita de fonta bine . Pe fundul la cratita se aseaza un pat de morcovi si ceapa rosie, apoi se pune puiul, peste el se pun feliile de lamaie, in jurul sau se aseaza cartofii si apoi ciupercile, foile de dafin si cateva fire de cimbru.
Se toarna vinul si se tine pe foc 5-10minute pana se evapora alcoolul, apoi se pune capacul si se da la cuptor circa 45 de minute.
Se inlatura apoi capacul si se mai lasa la cuptor5-10 minute ca sa prinda crusta rumena.
Este un preparat excellent pentru mesele festive.
Pofta buna!