Pot roast, pui grecesc cu lamaie pe pat de legume gatit in cratita de fonta

Se condimenteaza puiul atat la exterior cat si la interior cu sare, piper proaspat macinat si cimbru.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Pot roast, pui grecesc cu lamaie pe pat de legume gatit in cratita de fonta

Ingrediente

  • 1 pui
  • 2 cepe rosii
  • 5 morcovi noi
  • 6 cartofi
  • 300 gr ciuperci brune
  • 2 lamai
  • 2 crengute cimbru
  • 300 ml vin alb grecesc Retsina
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita piper mozaic proaspat macinat
  • 2 foi de dafin

Mod de preparare

Se condimenteaza puiul atat la exterior cat si la interior cu sare, piper proaspat macinat si cimbru , se stropeste cu ulei de masline si se maseaza bine.

Dupa ce a fost condimentat puiul se introduce in interior cateva fire de cimbru, o foaie de dafin si o lamaie, apoi se leaga picioarele.Se curata, se spala si se taie in bucati mari morcovii si cartofii.

Se curata ceapa si se taie de marimea cartofilor. Se taie ciupercile de marime potrivita. Se condimenteaza toate legumele cu sare, piper proaspat macinat si putin cimbru. Se taie cea de-a doua lamaie felii subtiri.

Se incalzeste cratita de fonta bine . Pe fundul la cratita se aseaza un pat de morcovi si ceapa rosie, apoi se pune puiul, peste el se pun feliile de lamaie, in jurul sau se aseaza cartofii si apoi ciupercile, foile de dafin si cateva fire de cimbru.

Se toarna vinul si se tine pe foc 5-10minute pana se evapora alcoolul, apoi se pune capacul si se da la cuptor circa 45 de minute.

Se inlatura apoi capacul si se mai lasa la cuptor5-10 minute ca sa prinda crusta rumena.

Este un preparat excellent pentru mesele festive.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise