Se condimenteaza puiul atat la exterior cat si la interior cu sare, piper proaspat macinat si cimbru.
Se condimenteaza puiul atat la exterior cat si la interior cu sare, piper proaspat macinat si cimbru , se stropeste cu ulei de masline si se maseaza bine.
Dupa ce a fost condimentat puiul se introduce in interior cateva fire de cimbru, o foaie de dafin si o lamaie, apoi se leaga picioarele.Se curata, se spala si se taie in bucati mari morcovii si cartofii.
Se curata ceapa si se taie de marimea cartofilor. Se taie ciupercile de marime potrivita. Se condimenteaza toate legumele cu sare, piper proaspat macinat si putin cimbru. Se taie cea de-a doua lamaie felii subtiri.
Se incalzeste cratita de fonta bine . Pe fundul la cratita se aseaza un pat de morcovi si ceapa rosie, apoi se pune puiul, peste el se pun feliile de lamaie, in jurul sau se aseaza cartofii si apoi ciupercile, foile de dafin si cateva fire de cimbru.
Se toarna vinul si se tine pe foc 5-10minute pana se evapora alcoolul, apoi se pune capacul si se da la cuptor circa 45 de minute.
Se inlatura apoi capacul si se mai lasa la cuptor5-10 minute ca sa prinda crusta rumena.
Este un preparat excellent pentru mesele festive.
Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii