1. Porumbeii curatati de fulgi se parlesc apoi se curata de intestine si se spala in mai multe ape reci.
Se pun la fiert in apa cu sare, in care am pus 2 foi de dafin, 2 catei de usturoi si un morcov, pana se inmoaie carnea (eu i-am fiert la oala cu presiune).
2. Porumbeii fierti se prajesc bine intr-un pic de ulei apoi se scot pe platou si in uleiul ramas se caleste un pic arpagicul murat, scurs bine. Se scoate arpagicul pe o farfuriuta, se scurge uleiul din tigaie apoi caramelizam lingura de zahar. Cand zaharul capata culoare maroniu deschis adaugam arpacicul si apoi vinul rosu si lasam sa clocoteasca la foc mic 5 minute pana ce sosul se leaga un pic apoi potrivim de sare si piper, dupa gust. Se servesc porumbeii calzi, stropiti bine cu sosul si arpagicul caramelizat.
Pofta buna!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii