Portionam nuca de porc in patru bucati si crestam in fiecare cate un buzunar, cu ajutorul unui cutit ascutit.
Ceapa o curatam si o tocam marunt
Mararul verde si patrunjelul le tocam marunt.
Branza o taiem cubulete mici sau o radem daca folosim telemea.
Intr-un bol amestecam toate aceste ingrediente , impreuna cu o lingura cu smantana si le asezonam.
In fiecare buzunar introducen 1/4 din aceasta compozitie si le inchidem cu cate o scobitoare.Presaram sare si piper pe portofele apoi le prajim.
Intr-o tigaie topim untul , apoi la foc potrivit prajim cele patru portofele , pe ambele parti , pina se rumenesc bine.
Adaugam vinul si putina apa, daca mai e cazul , acoperim si lasam sa se patrunda portofelele in vin.
Dupa 30-40 de minute , in sosul ramas adaugam smantana ramasa si caperele si lasam sa mai dea cateva clocote.
Servim portofelele alaturi de cartofi copti si salata de salata verde.
Pofta mare !
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii