Ceapa si usturoiul se curata si se taie cat de marunt se poate. La fel si patrunjelul verde.
Se amesteca ceapa, usturoiul, patrunjelul,boiaua, condimentele de porc cu uleiul, bine de tot si apoi ungem pieptul de porc cu acest amestec pe partea interioara a pieptului.
Ardeiul se taie fasii iar cabanosul in doua pe lungime.
Asezam apoi frunzele de salvie, branza topita, cascavalul, feliile de ardei gras si cabanosul peste acest amestec si rulam cat de strins putem.Il legam apoi cu ata alimentara,,il ungem cu ulei si il asezonam cu sare , piper proaspat macinat si boia.
Punem porcheta intr-o tava unsa cu putina untura,adaugam cana cu supa si vinul si dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C aproximativ 2,5- 3 ore.Porcheta se intoarce din cand in cand pe toate partile, se mai unge cu sosul din tava, astfel incat sa se rumeneasca uniform peste tot.
Cand carnea este bine rumenita , se scoate din cuptor si se scoate ata alimentara apoi se poate portiona.
Servim porcheta alaturi de cartofi sau alte legume.
Pofta mare !
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii