Porc la gratar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Porc la gratar

Ingrediente

  • 500 g file de porc
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura vin de orez
  • 1 lingura sos dulce patrunzator
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 lingurita condimente picante chinezesti

Mod de preparare

Amestecati intr-un bol sosul de soia, mierea, vinul de orez, sosul dulce, uleiul de susan si condimentele chinezesti.

Puneti in bol, peste amestecul de sos, file-ul de porc crustrat pe verticala si pe orizontala, intoarceti-l pe toate partile, acoperiti-l si lasati-l la frigider timp de 2 ore la marinat.

Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius.

Puneti apa de 1 cm intr-o tava, apoi asezati carnea de porc pe un fel de stativa, astfel incat sa nu stea direct in apa, ci sa se patrunda la abur.

Sosul in care s-a marinat nu se pune in tava, ci se unge carnea din cand in cand cu el.

Se tine la cuptor pana se fragezeste carnea sau pana se caramelizeaza complet. Se lasa apoi sa se raceasca.

Tips:

Acesta reteta necesita 2 ore ca timp pentru marinarea carnii de porc. Puteti marina carnea de porc si cu o zi sau doua inainte, tinand-o la frigider in punga etansa. Se poate marina, infasura in plastic etans si se poate pastra in congelator pana la trei luni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise