Poienita de primavara

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Poienita de primavara

Ingrediente

  • 300 g ciuperci micute
  • 1 piept de pui
  • 6 oua
  • 5 morcovi
  • ...400 g mazare congelata
  • 500 g cartofi
  • 50 ml otet
  • 3 foi de dafin Kotanyi
  • boabe de piper si mustar Kotanyi
  • 3 catei de usturoi
  • 300 ml ulei
  • 4-5 fire de ceapa verde
  • sare si piper dupa gust
  • putin marar verde
  • cateva buchetele de brocoli
  • 1 cutie porumb dulce

Mod de preparare

Fierbem pieptul de pui si 5 oua (separat bineinteles).Din 2 fierte si cel ramas nefiert facem maioneza in care am pus si 2 linguri de mustar,cca 200-300 ml.

Punem la steamer mazarea,cartofii si morcovii.

Separat facem o marinata din ulei ,otet usturoi pisat si foi de dafin ,piper,boabe de mustar .Fierbem ciupercile 5 minute in marinata.

Punem intr-o forma imbracata in floie un rand de ciupercute cu piciorusele in sus,buchetele de brocoli ,putin aceapa verde tocata maruntel si marar .Adaugam porumb dulce, putina maioneza apoi un strat din cartofi razuiti .Punem putin piper si apoi sare ,adaugam un strat de oua razuite(cele 3 ramase fierte)

Apoi putina maioneza, un strat de mazare ,continuam cu pieptul de pui tocat marunt,porumb dulce si ultimul strat il facem din morcov razuit si inca putin porumb dulce .Acoperim tava si o dam la rece ptr cca 30 minute.Presam legumele putin ca sa nu se desfaca.Rasturnam cu grija si servim ,o salata delicioasa si frumoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise