Pogacele cu cascaval si migdale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pogacele cu cascaval si migdale

Ingrediente

  • - 500 gr faina
  • - 300 gr unt/margarina
  • - 100 gr cascaval ras
  • - 2 lingurite sare
  • - 100 ml smantana pentru frisca
  • - 2 galbenusuri
  • - 1 lingurita zahar
  • - 20 gr drojdie proaspata
  • - 1 albus
  • - fulgi de migdale
  • - fulgi de chilli

Mod de preparare

Punem intr-un vas faina, margarina si framantam putin, adaugam si cascavalul ras si sarea. In smantana pentru frisca (rece) adaugam drojdia sfaramata, zaharul si galbenusurile. Turnam peste compozitia de faina si continuam sa framantam pana obtinem un aluat omogen. Daca este nevoie mai adaugam putin lapte. Intindem aluatul intr-o foaie de aprox 2 cm impaturam in 2, repeteam procedeul (intindem, impaturam in 2), invelim in folie alimentara si dam la frigider intre 10-12 ore. Eu de regula pregatesc aluatul seara si a doua zi le coc.

Scoatem aluatul din frigider, intindem, impaturam in 2, repetam procedeul si intindem aluatul pe masa pudrata cu faina, intr-o foaie de aproximativ 2 cm grosime. Ungem intreaga suprafata cu albus de ou, batut putin cu furculita, presaram fulgi de chilli si de migdale dupa care decupam cu o forma patrata sau rotunda. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu le-am asezat foarte aproape unele de altele, pentru ca ele sa creasca in sus si nu in lateral. Introducem tava in cuptorul preincalzit circa 25-30 minute, pana se rumenesc la suprafata.

Daca ati lasat aluatul suficient de gros (cel putin de 2 cm grosime) veti vedea ce frumos se inalta pogacelele.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise