Eu am facut aluatul la masina de paine, adaugand in ordine ingredientele lichide apoi cele solide: laptele, ouale usor batute, untul, uleiul, coaja de lamaie si portocala, zaharul, sarea, faina si drojdia.
Dupa ce aluatul a dospit, se fac din el bilute egale (mie mi-au iesit 12 bucati).
Se pregateste umplutura: se bat ouale, se amesteca cu branza (care este de preferat sa fie scursa inainte; in cazul in care este putin moale, se poate adauga o lingura de gris), zaharul, coaja de citrice si esenta de vanilie.
Se intinde fiecare bucata cu sucitorul dandu-i forma rotunda, se cresteaza pe margini, se pun 2 linguri din umplutura pregatita anterior in centru si se aduce fiecare bucatica de aluat crestata spre centru (cam cum sunt petalele de trandafiri).
Se pun placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se bate oul ramas si se ung placintele. Se da tava la cuptorul preincalzit la 160 g C pentru 15-20 de minute.
Dupa ce s-au racit, se pudreaza cu zahar.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii