Dizolvam drojdia cu: zaharul, o lingurita de faina si 2 linguri lapte.Lasam 5 minute sa creasca, incorporam celelalte ingrediente in ordinea prezentata.
Framantam pana se dezlipeste aluatul de lighean si de mana. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Pentru crema:
Incorporam branza,faina,esenta,scortisoara,zaharul vanilat,oul.
Siropul il obtinem prin fierberea apei cu zaharul,esenta si zaharul vanilat.
Dupa ce a crescut aluatul,il impartim in doua parti egale. Pe o planseta intindem aluatul pe care il impartim in 8 parti egale. Pe fiecare fasie de aluat, asezam cate o lingurita de compozitie de branza si cateva stafide. Impachetam placintele sub forma de plic, le asezam pe tava unsa,le ungem cu albus batut spuma. Lasam sa mai creasca 20 minute,dupa care la dam la cuptorul incins pana se rumenesc (20-30 minute, in functie de cuptor).La fel procedam si cu celalalt aluat.Dupa ce scoatem tava din cuptor, insiropam cu un penson fiecare placinta pe ambele parti. Lasam sa se zvante pe un sevet de hartie, dupa care le pudram.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii