Platou sarbesc cu antricoate

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1,5 kg antricot de vita;
  • 8 ardei grasi;
  • 6 oua (4 fierte tari, 2 crude);
  • 250 grame ficat de porc sau pasare;
  • 2 legaturi de verdeata (patrunjel, tarhon, marar);
  • 1 ceapa medie;
  • 8 rosii medii;
  • sare, zahar brun, pesmet;
  • 100 grame unt;
  • 400 grame cartofi;
  • 100 grame faina;
  • 150 grame branza de oaie (sau o alta branza grasa si tare);
  • 200 ml ulei.

Mod de preparare

Se pregateste un gratar, se unge cu unt si la foc mare se frig antricoatele, avand grija sa nu le uscam.

Dupa ce luam antricoatele de pe gratar, le asezonam cu sare si piper si le asezam pe un platou.

Pe acest platou,asezam langa carne: 8 ardei umpluti, din care 4 cu 4 oua tocate amestecate cu verdeata, iar 4 cu ficatul sotat cu ceapa. 8 rosii care au fost taiate jumatati, scurse de zeama, presarate cu sare, zahar, date prin pesmet si date la cuptor intr-o tava unsa cu unt pentru 5 minute, galuste sarbesti facute din cartofii fierti si facuti piure amestecati cu 2 oua 3-4 linguri de faina sare si branza rasa, care se prajesc in ulei. Tot pe acest platou se poate pune si un mujdei de usturoi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise