Platica cu sos de rosii decojite si ceapa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 pesti (platica, caras, crap, pastrav) cca 1,5kg
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1ceapa alba
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • 1/2 lingurita piper
  • faina si malai
  • patrunjel
  • 400g rosii decojite in sos de rosii
  • 4 catei de usturoi

Mod de preparare

Se curata pestele de solzi si de intestine, se spala si se pune la zvantat pe hartie.
Cand s-a scurs de apa, se sareaza si pipereaza si se da prin faina amestecata cu malai, apoi se prajeste sau se coace la cuptor.
In uleiul ramas de la prajit, se pune ceapa verde si ceapa alba (taiata julien) si se lasa pana se inmoaie.
Se adauga rosiile decojite si sucul de rosii, usturoiul taiat marunt.
Se asaza pe farfurie cate 1 peste si sos si se presara patrunjel verde.
Mamaliguta calda e binevenita langa peste si se mai poate servi si cu garnitura de orez sau cartofi natur.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise