Drojdia , zaharul si cca 50 ml de apa (din cantitatea totala de apa calduta) se amesteca si se lasa la dospit pt cca 15 min.
Se adauga restul ingredientelor , se framanta pana se formeaza un aluat clasic, elastic si se lasa la dospit , la crescut intr-un vas acoperit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Varza tocata fideluta se caleste impreuna cu ceapa tocata marunt in putin ulei de masline, sare,piper,cimbru dupa gust si o lingurita de boia dulce de ardei . La final se adauga mararul tocat ,se amesteca si se opreste focul.
Varza se lasa la racit.
Aluatul crescut se imparte in mai multe bucati in functie de marimea dorita.Fiecare bucata se intinde potrivit de subtire, se pune umplutura de varza,apoi se impatureste cu partea de aluat neacoperita de compozitie.
Se apasa marginile bine si se prajesc intr-o baie de ulei pe ambele parti .Dupa prajire placintelele se scot pe un prosop de hartie pentru indepartarea surplusului de ulei.
Sunt delicioase atat calde cat si reci...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii