Placintele mici cu cartofi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placintele mici cu cartofi

Ingrediente

  • ptr alauat
  • 1/2pahar de apa
  • 100 gr unt
  • 2pahare de faina
  • 1/4lingurita de sare
  • ptr umplutura
  • 1kg de cartofi fierti
  • 3-4 linguri de ceapa prajita
  • putina sare,piper la gust
  • ptr uns placintele
  • 1ou batut
  • putin susan

Mod de preparare

Intai se fierb cartofii si se lasa sa se scurga bine de apa-eu fac umplutura cu o zi inainte ptr ca cartofii sa nu fie aposi.

Se prajeste ceapa usor sa fie aurie se adauga la cartofi si se amesteca impreuna facand un pireu gustos se mai poate adauga putin unt ,se da la gust cu sare si piper.

aluatul-se pune pe foc apa cu untul pina untul se topeste si apa este fierbinte aproape fierbe.

Intr-un vas se cerne faina si se adauga apa cu untul topit si se amesteca cu o lingura intai si dupa acea se framanta cu mana usor.

Este un aluat foarte usor moale.

Pe o plansa se presoara putina faina si cu o lingura se iau bucatele mici de aluat se intind intr-o foaie subtire se pune umplutura si se formeaza placintele mici.

Se pun in tava se ung cu putin ou si se presoara cu susan.

Se coc la 180 de grade 30-40 de minute sau pana se rumenesc frumos.

Cand sant gata le punem intr-o cratita cu capac si le stropim cu putin ulei,sau grasime de pasare topita si le acoperim putin-raman fragede si foarte gustoase.

Merg foarte bine cu o farfurie de bors rosu si carne sau la o friptura de pasare.

Se pot face si cu orez sau cu umplutura de branzeturi sarate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise