Cerneti faina si in mijlocul ei faceti o adancitura in care puneti untul, la temperatura camerei,1 ou ,zeama de lamaie,sare si apa.Framantati un aluat potrivit de tare pe care lasati-l la frigider cel putin jumatate de ora.In acest tinp curatati kiwi de coaja si taiati-le in cubulete sau ropndele.Puneti-le intr-o sita,ca sa se scurga de zeama. Din aluatul tinut la rece intindeti o foaie 6-7 mm.Taiati din aluat patrate cu latura de 10-15 cm,cu ajutorul unui cutit a carui lama ati tinut-o in flacara aragazului pana la inrosire.(In acest,fel aluatul acesta care este un aluat pripit de foietaj va creste frumos.)Puneti pe fiecare bucata de aluat cubulete de kiwi amestecate cu zahar.Impachetati aluatul,ca un plic,apasati marginile,ca sa se lipeasca bine.Ungeti placintelele cu ou si puneti-le la copt,la foc potrivit,intr-o tava unsa si tapetata.Presati-le cu zahar praf cand sunt coapte.
POFTA BUNA!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii