Amestecam zaharul si drojdia si apoi cu faina dupa care adaugam putin cate putin apa calduta.
Framantam.
Acoperim vasul cu un prosop si lasam la cald,la dospit,circa 15 min.
Topim untul la foc mic si il adaugam peste aluat, in suvoi, putin cate putin.
Adaugam si uleiul putin cate putin.
Batem galbenusurile cu sarea si apoi le incorporam in amestecul de mai sus.
Framantam.
Acoperim vasul cu un prosop si lasam la cald,la dospit, o ora.
In acest timp ne ocupam de umplutura.......scurgem bine branza de vaci folosind un tifon apoi o amestecam cu zaharul,albusurile,stafidele,coaja rasa de portocala ,esenta de rom si zaharul vanilat.
Amestecam pentru o buna omogenizare.
Ungem masa de lucru cu ulei.
Dupa ce aluatul a dospit "confectionam" 20 de bilute,atatea mi-au rezultat mie.Eu le-am facut mai mici decat ale Sidoniei.
Cu ajutorul sucitorului intindem fiecare biluta in parte si punem in mijloc cate o lingura sanatoasa din umplutura de branza.
Tragem marginile aluatului peste umplutura si apasam usor cu mana, placintelele.
Ungem o tigaie cu putin ulei si o lasam la incins.
Coacem placintelele la foc moderat ,pe ambele parti, pana se rumenesc frumos.
Pudram cu zahar pudra.
Va asigur ca sunt delicioase!
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii