Se framanta un aluat ca de paine din faina, maiaua-facuta din drojdia dizolvata in apa calduta impreuna cu 1 lingura de zahar si cu 3-4 linguri de faina, sare si apa calduta. Se lasa la dospit cam 1 ora. Intre timp se fierb cartofii in apa cu sare si 1 lingura de otet(de preferat sa fie albi cartofii). Dupa ce s-au fiert, se curata de coaja si se paseaza cu furculita cat sunt inca calzi sau se pot da pe razatoare. Se condimenteaza cu sare, piper si daca va place si boia(pentru culoare). Se ia cate o bucata din aluatul dospit, se intinde pe masa de lucru bine unsa cu ulei intr-o foaie rotunda, la mijloc se pun 2-3 linguri din umplutura de cartofi si se impatureste placinta in 8 colturi(se iau 2 capete opuse ale placintei si se lipesc la mijloc, dupa care se aduc la mijloc si celelalte colturi, pe rand). Se mai intinde placinta putin cu sucitorul sau cu palmele bine unse cu ulei si se prajeste in ulei incins pe ambele parti. La fel se procedeaza si cu restul aluatului.
Se pot umple si cu alte umpluturi ca de exemplu:varza branza sau dulceata.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii