Se cerne făina cu praful de copt. Se bat ouăle cu sare, se adaugă uleiul, iaurtul, zahărul vanilat şi se amestecă în făină. Dacă e necesar, se pune puţină apă călduţă, încât să iasă un aluat vârtos. Se lasă 10 minute să se odihnească.
În aceste timp, se zdrobeşte urda, se pune zahăr după gust, 2-3 ouă şi mărar tocat. Cine doreşte, le poate face cu urdă sărată.
Se ia cu mâna aluat şi se întinde pe planşeta înfăinată în foaie subţire, apoi se pune umplutura şi se adună aluatul ca o floare la mijloc. Se întinde iar cu sucitorul.
Se coc în tigaia cu ulei, mai mult sau mai puţin, cum vă place.
Se pot face şi gogoşi din acest aluat!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii