Se amestecă drojdia cu zahărul, puţină apă călduţă şi făină. Când a crescut se amestecă şi restul ingredientelor şi se frământă un aluat ca de pâine. Se lasă la crescut(acoperit) cam 30 de minute(până îşi dublează volumul).
Varza călită cu ceapă trebuie să fie rece. Am încercat şi cu varză acră, dar îmi place mai mult cu dulce. De gustibus!
Brânza se zdrobeşte şi se amestecă cu ouă întregi(2-3).
Merele se rad şi se călesc.
Se întinde aluatul cu mâna şi se pune umplutura, apoi se adună aluatul şi se aplatizează plăcintele.
Am încercat mai multe metode de coacere. Dupace am văzut reţeta unei gustoase care avea o tigaie "şmecheră" din Germania, am copt în tigaie de teflon acoperită cu capac şi a ieşit foarte bine. Trebuie supravegheat cu atenţie focul şi reglat să nu se ardă. Durează destul de mult aşa.
Am copt si în tigaia de clătite cu putin ulei şi au fost gustoase şi mai rapide, iar o parte le-am copt în cuptor. Cele din cuptor se ung cu nişte slănină când sunt gata şi se acoperă să se moaie.
Bune toate!
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii