Am inceput prin a framanta aluatul.
Am început prin a frământa aluatul. Am amestecat întâi ingredientele uscate: am pus praful de copt peste făină, am adăugat sarea și le-am cernut într-un bol. Am făcut spațiu la mijloc și am adăugat apa caldă, uleiul și oțetul. Am omogenizat ușor, am frământat o bilă de aluat și l-am pus să se odihnească la temperatura camerei, acoperit, cât fac umplutura, cam 30 de minute.
Încingem o tigaie, punem uleiul de măsline și punem carnea de pui, peste care presărăm cimbru, sare și chili. Eu am lăsat să se rumenească puțin, apoi am turnat apa, lăsând să se pătrundă bine. Când aproape este gata, adăugăm și usturoiul și mai lăsăm puțin să se gătească. Apoi stingem focul și lăsăm să se răcească.
Separat, se amestecă crema de brânză cu mărarul, apoi adăugăm carnea de pui gătită și amestecăm bine.
A venit timpul să revenim la aluat. Tapetăm blatul de lucru cu făină și întindem aluatul în foaie subțire.
Tăiem cercuri mici, umplem cu pui și apoi închidem plăcintele.
Așezăm în tavă, ungem cu ou și coacem plăcintele la aproximativ 150 de grade pentru 30 de minute, până se rumenesc ușor.
Până se coc plăcintele, facem repede sosul salsa: Călim ceapa, adăugăm condimentele, roșiile și lăsăm să se gătească la foc mediu. După aproximativ 10 minute adaugăm verdeața, mai lăsăm câteva minute și sosul este gata.
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii