Placinte cu cartofi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg.faina
  • 25gr.drojdie
  • 1 kg.cartofi
  • 2-3 cepe
  • ulei
  • sare
  • piper dupa gust

Mod de preparare

cartofii se curata si se taie felii subtiri.Ceapa se taie marunt si se pune la calit in putin ulei.Cand ceapa s-a inmuiat se adauga cartofii.Se calesc pana se inmoaie si cartofii, apoi se sareaza si se pipareaza dupa gust.

Se da deoparte ca sa raceasca.

Pana se raceste se face un aluat de paine din faina, drojdie, putina sare si putin ulei.

Se lasa sa creasca.

Aluatul se imparte in 8 portii.La fel si compozitia de cartofi. Fiecare portie de aluat se umple cu o portie de cartofi.Se pun intr-o tava patru placinte si se dau la cuptor.

Cand sunt coapte se ung cu putina slanina si se acopera cu un stergar ca sa abureasca.

Cartofii se pot inlocui cu varza.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise