Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive. Descopera cum sa prepari aceste placinte fragede, ideale pentru orice ocazie.
1.Pregatirea aluatului fraged:
Intr-un bol mare, amesteca faina cu sarea.
Adauga untul sau untura rece si framanta rapid cu degetele sau cu un robot de bucatarie, pana obtii un aluat nisipos.
Adauga oul si, treptat, cate o lingura de apa rece, pana cand aluatul devine omogen si nu se mai lipeste de maini.
Formeaza o bila de aluat, inveleste-o in folie alimentara si las-o la frigider pentru 30 de minute.
2. Pregatirea umpluturii:
Sfarama branza sarata si amestec-o cu branza de vaci (daca folosesti), oul si mararul tocat marunt.
Omogenizeaza bine compozitia pana devine cremoasa.
3. Asamblarea placintelor:
Incalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Scoate aluatul din frigider si intinde-l pe o suprafata presarata cu faina, pana obtii o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime.
Taie aluatul in patrate egale de aproximativ 10x10 cm.
Asaza o lingura de umplutura in centrul fiecarui patrat.
Impatureste patratele formand placinte patrate si preseaza marginile usor pentru a sigila umplutura.
4. Coacerea:
Asaza placintele in tava si unge-le cu oul batut deasupra.
Coace placintele timp de 25-30 de minute sau pana devin aurii si fragede.
Sfaturi:
Aceste placinte sunt delicioase servite calde, dar se pastreaza bine si la temperatura camerei.
Incearca si reteta de placinte fragede cu carne tocata si cascaval, placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola sau placinte la tigaie cu branza si cascaval. Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii