operatiune si cu visinele.
2. Pentru prepararea aluatului, amesteca faina cu untul/margarina pana ce obti un aluat sfaramicios.Adauga zaharul si amesteca.Adauga 2 galbenusuri si amesteca pana ce vei obtine un aluat omogen, adaugand apa rece daca este necesar.Infasoara aluatul in folie de plastic si pune-l la rece pentru 20 minute.
3. Incalzeste cuptorul la 190⁰C.Imparte aluatul in 4 bucati egale si intinde-le pe rand pe fiecare, atat de mari incat sa poti acoperi cele 2 vase medii pentru placinta (dar aluatul de la baza sa fie mai mare decat cel de sus).Aseaza cele 2 bucati de aluat mai mari la baza celor 2 vase.Pune umplutura in fiecare palcinta, apoi acopera placintele cu celelalte 2 bucati de aluat, apasand marginile pentru a se lipi.Fa taieturi deasupra celor 2 placinte si unge-le cu galbenus de ou.Coace-le timp de 35-55 minute pana ce aluatul devine crocant si auriu.In ultimele 10 minute de copt presara deasupra zahar cu granule mai mari.Lasa-le sa stea 10 minute inainte de a le servi.Se potrivesc foarte bine cu inghetata de vanilie.
:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii