Plăcinte ardeleneşti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Plăcinte ardeleneşti

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • 500 gr.făină
  • 1 jumătate cub drojdie
  • sare,zahăr
  • 1 pahar 250 ml.apă călduţă
  • 50 ml.ulei
  • Umplutura:
  • 300 gr.brânză telemea rasă
  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguri smântână
  • mărar verde tocat
  • ulei pt prăjit

Mod de preparare

Din ingredientele pentru aluat se frământă un aluat potrivit de tare care se lasă la crescut cca.30 min.

Brânza se amestecă cu gălbenuşurile,smântâna şi mărarul tocat.

După ce aluatul a crescut,se rupe câte o bucăţică de cocă, pe planşeta unsă cu ulei se întinde ,se pune o lingură de compoziţie şi se pliază.Marginile se lipesc bine şi se crestează plăcinta la mijloc cu un cuţit .

Plăcintele se coc în ulei incins.

Se aşează în farfuria pe care s-a pus un şervet de hârtie pentru a absorbi grăsimea.

Sunt bune calde dar...mai bine le mâncaţi reci,alături de un pahar de lapte bătut.

Le puteţi face mai mici decât le-am făcut eu şi le puteţi servi reci,aături de o bere cu prietenii.

Bon appetit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise