Faina trebuie sa fie calda. Se pune drojdia in apa calda sa stea vreo jumtate de ora. Eu pun in apa de la cartofi.
Se pune apa cu drojdia in faina facuta cuib. Se adauga sarea. Se framanta bine, se mai adauga ori apa ori faina daca e cazul, ca aluatul sa fie moale. Apoi se adauga si uleiul. Se framanta bine. Apoi se pune la dospit aprox 0 ora. Intre timp se pregatesc cartofii. Se bat cu mixerul si nu se adauga apa sau lapte. Se poate aduga si piper, daca doriti.
Se imparte aluatul in bucati din care se face placinta.Se pune inauntru cartofii si se face cu sucitorul sa fie rotunda. Se prajeste in tigaie.Se poate umple si cu varza calita sau branza cu marar. Pofta buna!
Mai multe retete vizitati blogul meu: wwww.bunataticulinare.wordpress.com
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii