Placinta spirala cu spanac si branza in aluat foietaj este o alegere delicioasa pentru o gustare sau chiar pentru o masa principala. Se face usor, este foarte gustoasa si arata si foarte bine pe un platou cu aperitive.
Spalam foarte bine in cateva ape spanacul, apoi punem la fiert un vas cu apa si-l oparim. Il lasam putin, doar pana se inmaoie, nu-l fierbem.
Apoi il scurgem, il stoarcem de apa si-l tocam foarte marunt. Il transferam intr-un bol, adaugam telemeaua rasa, oul intreg si albusul, mararul tocat, smantana si sarea. Umplutura trebuie sa fie cremoasa dar sa nu curga.
Desfacem apoi foietajul si-l taiem in 8 fasii.
Distribuim in mod egal umplutura pe fiecare fasiuta. Inchidem si asezam rulourile formate in forma de spirala, incepand din mijlocul tavii (de 30 cm diametru). Ungem suprafata cu galbenusul de ou amestecat cu 3 linguri de lapte. Deasupra presaram seminte de susan albe si negre.
Coacem placinta spirala cu spanac si branza in cuptorul preincalzit la 200° C, pentru 30 de minute. Dupa cum am mai spus, este buna mancata calda, dar si rece este delicioasa.
Daca va place spanacul, mai puteti incerca si reteta de rulouri aperitiv cu spanac si cascaval, salata de primavara cu oua sau spanac cu ton. Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii
Monica Stinghe • 31 August 2022, 13:27 Nu am înțeles cum închideți rulourile. Tocmai faza cea mai dificilă nu se vede în poze.
Iulia Avram • 26 Noiembrie 2022, 18:07 Se unesc pur si simplu marginile, nu este greu.