Se pune intr-un vas faina,drojdia dizolvata cu putin lapte cald,oul batut cu sare si zahar,iaurt,lapte,se amesteca totul apoi se framanta adaugand cate putin unt topit;dupa ce s-a terminat untul si aluatul a devenit elastic,se acopera si se lasa la crescut pana-si dubleaza volumul.
Aluatul crescut se imparte in doua,se intinde o foaie mare nu prea subtire,se taie marginile obtinand o forma regulata de patrat,se taie patratul in fasii egale de 6-8cm,se pun boabe de struguri pe fiecare,se presara zahar brun,se aduna aluatul peste struguri sigilaind bine sa nu se desprinda la copt apoi se pune intr-o tava rotunda unsa cu unt;al doi-lea rulou se pune in continuarea primului si tot asa,pana se umple tava.
Se lasa la crescut 30min,apoi se unge cu galbenus iar deasupra se presara cu nuca macinata.Se lasa la cuptor 30-40min,depinde de cuptor,dupa ce s-a copt se acopera cu un prosop de bucatarie 15min,apoi se scoate,se taie si se serveste.
Cu aluatul ramas,se face o alta placinta sau este foarte bun pentru branzoaice.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii