Placinta rustica cu struguri

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Placinta rustica cu struguri

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 1kg faina
  • 1ou
  • 1pahar cu iaurt
  • 1pahar cu lapte cald
  • 1plic drojdie uscata
  • 1pachet de unt
  • 1lingurita cu sare
  • 2linguri zahar
  • UMPLUTURA:
  • struguri
  • zahar brun
  • IN PLUS
  • 1galbenus
  • 2-3linguri nuca macinata

Mod de preparare

Se pune intr-un vas faina,drojdia dizolvata cu putin lapte cald,oul batut cu sare si zahar,iaurt,lapte,se amesteca totul apoi se framanta adaugand cate putin unt topit;dupa ce s-a terminat untul si aluatul a devenit elastic,se acopera si se lasa la crescut pana-si dubleaza volumul.

Aluatul crescut se imparte in doua,se intinde o foaie mare nu prea subtire,se taie marginile obtinand o forma regulata de patrat,se taie patratul in fasii egale de 6-8cm,se pun boabe de struguri pe fiecare,se presara zahar brun,se aduna aluatul peste struguri sigilaind bine sa nu se desprinda la copt apoi se pune intr-o tava rotunda unsa cu unt;al doi-lea rulou se pune in continuarea primului si tot asa,pana se umple tava.

Se lasa la crescut 30min,apoi se unge cu galbenus iar deasupra se presara cu nuca macinata.Se lasa la cuptor 30-40min,depinde de cuptor,dupa ce s-a copt se acopera cu un prosop de bucatarie 15min,apoi se scoate,se taie si se serveste.

Cu aluatul ramas,se face o alta placinta sau este foarte bun pentru branzoaice.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise