Se rad merele si se pun la calit, adaugandu-se zaharul, nuca, scortisoara si cateva picaturi de esenta de rom, se amesteca si se lasa la calit, dupa care se lasa la racit merele.
Foile de placinta se desfac, se pune prima foaie se unge cu untul topit si racit se pune a doua foaie si se repeta operatiunea dupa care se pune a treia foaie pe care se pun merele, se pune nuca macinata, se indoiesc lateralele se face rulou iar la capat se unge iarasi cu unt pentru a se lipi capatul foilor de rulou. Se repeta operatiune pana cand se termina cantitatea de mere, intr-o tava mare de cuptor intra 4 rulouri, se da la cuptor aproximativ 30-45 min, tava se va unge cu unt, se incearca din cand in cand, atunci cand placinta este gata, tava se scoate din cuptor,se pudreaza cu zahar pundra, lasandu-se inca in tava, cand se raceste atunci se scoate din tava si se taie.
www.reteteleluisupernico.blogspot.com
Pofta Buna
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii