Se rup foile de placinta. Intr-un castron se amesteca iaurtul, zaharul, uleiul, cele 4 oua, vanilia, coaja de lamaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se bat bine manual cu telul. Se adauga foile de placinta rupte pe care le incorporam usor.
Intr-un vas rezistent la foc, turnam compozitia fara sa ungem sau sa tapetam in vreun fel vasul. Coacem in cuptorul preincalzit cca 40 minute.
In acest timp, stoarcem cele 2 lamai pe care le-am ras de coaja. Intr-un ibric facem un sirop din apa, zahar si zeama de lamaie, pe care-l fierbem pana scade usor.
Scoatem tava din cuptor si turnam tot siropul pente placinta fierbite. Il turnam treptat pentru ca el este absorbit incetisor.
Dimineata sau seara, impreuna cu un pahar de lapte batut este tot ce o sa-ti doresti.
Cand o vezi, te astepti la ceva foarte dulce gen baclava.
Ei bine, nu este asa...Incerca-ti-o pentru ca merita!
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii