Placinta lui "Pericles"

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Placinta lui "Pericles"

Ingrediente

  • Pericles era ( nu stiu daca mai exista cu criza asta) un mic restaurant din Grecia
  • Era numit asa dupa numele patronului.
  • pentru placinta:
  • 1 pachet de foi de placinta
  • 1 phar ulei
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar iaurt gras
  • 4 oua intregi
  • 1 praf de copt
  • 1/2 esenta de vanilie
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • pentru sirop
  • 3 pahare de apa
  • 3 pahare zahar
  • Zeama de la 2 lamai
  • am folosit acelasi pahar ca masura, de 200 ml

Mod de preparare

Se rup foile de placinta. Intr-un castron se amesteca iaurtul, zaharul, uleiul, cele 4 oua, vanilia, coaja de lamaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se bat bine manual cu telul. Se adauga foile de placinta rupte pe care le incorporam usor.

Intr-un vas rezistent la foc, turnam compozitia fara sa ungem sau sa tapetam in vreun fel vasul. Coacem in cuptorul preincalzit cca 40 minute.

In acest timp, stoarcem cele 2 lamai pe care le-am ras de coaja. Intr-un ibric facem un sirop din apa, zahar si zeama de lamaie, pe care-l fierbem pana scade usor.

Scoatem tava din cuptor si turnam tot siropul pente placinta fierbite. Il turnam treptat pentru ca el este absorbit incetisor.

Dimineata sau seara, impreuna cu un pahar de lapte batut este tot ce o sa-ti doresti.

Cand o vezi, te astepti la ceva foarte dulce gen baclava.

Ei bine, nu este asa...Incerca-ti-o pentru ca merita!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise