Se ia o tava dreptunghiulara, se unge din gros cu margarina si se tapeteaza cu pesmet. Se pun pe rand foile de placinta in tava, una cate una, stropindu-le cu margarina topita. Nu se intind foile, dimpotriva, se incretesc, pentru ca placinta sa fie pufoasa. Pe fund se pun trei foi, peste care se lasa sa curga, printre dintii unei furculite, amestecul de branza, care trebuie sa fie pe jumatate lichid. Pentru a obtine amestecul, branza telemea se da pe razatoare si se incorporeaza în branza de vaci (dulce); se adauga iaurtul, ouale intregi si praful de copt. Se amesteca totul bine.
La Bucuresti, inainte de razboi, pe bulevardul cu marile cinematografe se afla o patiserie renumita, al carei patron era un grec, pe nume Follas. La el puteai manca, la orice ora, cea mai buna placinta din capitala. Pentru a-i atrage pe trecatori, vanzatorul expunea în vitrina placinte enorme, crescute si bine rumenite, grozav de apetisante. Reteta aceasta, care aminteste indeaproape de faimoasa "Follas", este foarte buna si usor de preparat. Incercati-o!
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii