Placinta invartita cu mere si crema caramel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Placinta invartita cu mere si crema caramel

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 2 kg de mere
  • zahar (cantitatea de zahar se stabileste de catre fiecare in functie de gust si de cat de dulci sunt merele)
  • o lingurita scortisoara
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • unt topit pentru uns foile
  • 1 galbenus de ou pentru uns placinta
  • Pentru decor
  • nuci macinate
  • Pentru crema caramel
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar apa
  • 1 ou
  • 1-2 linguri faina
  • 2 linguri zahar
  • 125 g unt

Mod de preparare

Se spala merele, se curata de coaja,se indeparteaza cotorul si semintele si apoi se dau prin razatoarea mare.Stoarcem bine ,prin presare intre palme, merele rase dupa care le amestecam cu zaharal si zaharul vanilat.

Sucul rezultat de la mere se bea,in nici un caz nu se arunca. Este foarte bun si totodata sanatos.

Amestecul mere rase/zahar se pune intr-o cratita la calit.Lasam pana cand scade tot sucul lasat de acestea.

Lasam sa se racoreasca si adaugam scortisoara.Amestecam bine cu ajutorul unei linguri de lemn.

Topim untul, il lasam sa se racoreasca si apoi ungem fiecare foaie de placinta in parte.Se suprapun cate patru foi pentru fiecare rulou in parte si ungem pe fiecare in parte cu un strat generos de umplutura ,dupa care rulam.

Mi-au rezultat trei rulouri pe care le-am asezat invartite intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.

Ungem cu galbenus de ou si dam la cuptorul incins in prealabil.

Lasam la copt circa 20 min si cand este frumos rumenita scoatem din cuptor.

Crema caramel

Caramelizam zaharul intr-un vas cu fundul mai gros. Cand zaharul a prins o culoare aurie adaugam apa. Lasam pe foc pana se dizolva tot zaharul dupa care tragem de pe foc si lasam sa se raceasca.

Mixam bine ouale cu cele 2 linguri de zahar iar apoi adaugam faina si omogenizam. Adaugam siropul rece si amestecam bine.

Punem crema pe foc mic si amestecam pana se ingroasa.

Dam deoparte si lasam sa se racoreasca putin apoi adaugam untul taiat bucati si amestecam pana se onogenizeaza.

Cand placinta s-a racit o scoatem din forma si intindem deasupra ei crema caramel iar peste aceasta presaram nuci macinate grosier.

Va asigur ca este delicios de buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise