Am folosit foi de placinta proaspete.
Trecem la "confectionarea" umpluturii:daca branza de vaci este mai apoasa atunci o punem intr-un tifon dublu si o lasam la scurs .
Amestecam apoi branza de vaci cu smantana, ouale ,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,stafidele,sarea,zaharul vanilat si grisul.Adaugam si zaharul ...........acesta este in functie de cat de dulce doreste fiecare .Amestecam pentru o buna omogenizare cu o paleta de lemn.
Topim untul, il lasam sa se racoreasca si apoi ungem fiecare foaie de placinta in parte.Se suprapun cate patru foi pentru fiecare rulou in parte si ungem pe fiecare in parte cu un strat generos de umplutura ,dupa care rulam
Mi-au rezultat trei rulouri pe care le-am asezat invartite intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.Ungem cu galbenus de ou
si dam la cuptorul incins in prealabil.
Lasam la copt circa 20 min si cand este frumos rumenita scoatem din cuptor.
Pudram cu zahar pudra,taiem si servim....................delicios de buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii