Placinta floare cu branza si spanac

Reteta de placinta floare cu branza si spanac. Placinta floare cu branza si spanac reteta pas cu pas. Placinta aperitiv cu btranza si spanac. Reteta de placinta cu branza. Reteta de placinta cu spanac. Reteta de placinta floare.

Timp pregatire
100 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Placinta floare cu branza si spanac

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 g faina alba (plus faina pentru intins aluatul)
  • 250 g faina neagra
  • 2 galbenusuri
  • 300 ml lapte
  • 50 g unt
  • o jumatate de lingurita zahar
  • 7 g drojdie uscata (sau 25 g proaspata)
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 350 g spanac congelat
  • 250 g crema de branza
  • 100 g mozzarella (sau cascaval)
  • 1 ou
  • patrunjel
  • marar
  • sare
  • piper
  • pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura de apa
  • susan alb / negru

Mod de preparare

Reteta de placinta floare cu branza si spanac o pregatesc foarte des. Nu numai ca este delicioasa, dar arata si foarte bine. Este perfecta ca si aperitiv, gustare sau pur si simplu pentru un pranz simplu sau o cina gustoasa.

Pregatesti maiaua din drojdie, o jumatate de lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald.

Cerni faina intr-un castron si adaugi 2 galbenusuri, untul taiat cubulete (la temperatura camerei), maiaua crescuta, si sare (nu se pune peste maia). Laptele caldut il adaugi treptat. Framanti aluatul timp de 15-20 de minute, pana cand se desprinde de vas si nu se mai lipeste de degete. Acoperi vasul cu o folie de plastic sau un prosop si il lasi sa creasca o ora.

Intre timp, mixezi crema de branza cu oul si spanac scurs bine de apa. Adaugi sare si piper dupa gust. Dai mozzarella sau cascavalul pe razatoare, iar patrunjelul si mararul le toci marunt si le adaugi peste crema cu spanac si amesteci, pana cand se omogenizeaza compozitia.

Dupa ce a crescut aluatul, il tai in 4 parti egale si formezi 4 bile. Pui faina pe blat si intinzi o bila de aluat. Cu ajutorul unui capac, tai aluatul pentru a obtine o forma perfecta si indepartezi surplusul de aluat. Transferi aluatul intr-o tava, pe o foaie de copt. Pui o treime din crema de branza cu spanac peste aluat, o intinzi pe toata foaia lasand o margine de 1-2 cm. La fel procedezi cu fiecare bila de aluat. Ultima foaie o mai intinzi putin dup ace o decupezi, pentru a fi putin mai mare decat celelalte si pentru a putea acoperi bine celelalte foi, care s-au ridicat din cauza umpluturii. Pe ultima foaie nu mai pui crema de branza.

Dupa ce ai suprapus cele 4 foi de aluat, asezi un pahar (usor) in mijlocul foii si tai foaia intai in 4 parti, apoi fiecare sfert in jumatate, iar fiecare felie o vei taia din nou in jumatate. Vor rezulta 16 petale. Vei apuca 2 fasii de aluat cu mana si le vei rasuci de 2 ori: cu mana stanga rasucesti spre stanga, iar cu mana dreapta rasucesti spre dreapta. La fel procedezi pana rasucesti toate fasiile. Dupa ce ai terminat de rasucit, iei cate 2 fasii, le apropii, le presezi capetele pentru a le lipi. Vei obtine 8 petale.

Lasi aluatul sa creasca timp de 15 minute. Dupa ce a crescut placinta floare cu branza si spanac, o ungi cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de apa. Presari susanul in centrul placintei.

Introduci placinta in cuptorul preincalzit la 175 de grade C si o lasi sa se coaca pentru aproximativ 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos.

Placinta floare cu branza si spanac este foarte buna calda, dar si rece este delicioasa, asa ca va recomand reteta cu drag. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise