PLACINTA DULCE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 foi de placinta
  • unt topit pentru uns foile
  • Pentru crema:
  • 250 g crema Mascaropne
  • 2 oua
  • 250g urda
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri de miere
  • 100 g nuci pisate
  • 100 g ciocolata menaj rasa.

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade C.Aveti nevioe de o tava cu dimensiunile de 30x18 cm.Foile se taie astfel incat sa incapa in tava.

Se amesteca crema Mascarpone inpreuna cu urda,cele 2 oua,vanilia si cele 2 linguri de miere.

Intindeti 3 foi de placinta pe fundul tavii,ungand-o pe fiecare cu unt topit.Intindeti jumtate de crema in tava,presarati 50 de g de nuca pisata si 50 de g ciocaolata rasa,apoi intindeti inca 3 foi de placinta unse cu unt si puneti restul de crema ,nuci si ciocolata,acoperiti cu restul de foi de placinta,unse cu unt.Taiati placinta in triunghiuri sau patrate,coaceti in cuptor timp de 25 de minute.Se servesc pudrate cu putin zahar pudra si putina cacao.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise