Aluatul se imparte in 5 bucati.Fiecare bucata se framanta din nou cateva minute. Se intinde ca o turtita pe o hartie de copt si se unge cu ulei hartia,dar si aluatul pentru a nu crapa.Pe masa se intinde o fata de masa curata.Se intinde aluatul in mana,se face mai mare si se trage cu mana pe masa.
Dovleacul se curata de coaja,de seminte si se rade pe razatoarea mare direct pe foaie in functie de cat de generoasa doriti sa fie umplutura.Se foloseste la o placinta generoasa cca 1,5-2 kg dovleac.Deasupra se presara scortisoara ,miez de nuca taiat marunt , zahar dupa gust si se ruleaza la jumatate cu fata de masa,iar apoi se continua rularea usor, din nou si se pune in tava unsa cu ulei foarte bine. Dupa ce se aseaza in tava se ung sulurile de placinta cu putin ulei.
Placinta se taie rece si se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu putina scortisoara.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii