Placinta dobrogeana cu dovleac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Placinta dobrogeana  cu dovleac

Ingrediente

  • Puteti folosi foi de placinta din comert sau sa preparati foile acasa.
  • Pentru aluat :
  • o cana apa calda
  • jumatate cana cu ulei
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat bun de intins foile
  • La umplutura aveti doua posibilitati:
  • 1.puteti folosi doar dovleac crud si zahar dupa gust
  • 2.puteti folosi dovleac crud ,scortisoara ,miez de nuca si zahar dupa gust.
  • Eu de aceasta data am folosit-o pe cea de a doua…
  • La noi in Dobrogea dovleacul se foloseste in stare cruda.

Mod de preparare

Aluatul se imparte in 5 bucati.Fiecare bucata se framanta din nou cateva minute. Se intinde ca o turtita pe o hartie de copt si se unge cu ulei hartia,dar si aluatul pentru a nu crapa.Pe masa se intinde o fata de masa curata.Se intinde aluatul in mana,se face mai mare si se trage cu mana pe masa.

Dovleacul se curata de coaja,de seminte si se rade pe razatoarea mare direct pe foaie in functie de cat de generoasa doriti sa fie umplutura.Se foloseste la o placinta generoasa cca 1,5-2 kg dovleac.Deasupra se presara scortisoara ,miez de nuca taiat marunt , zahar dupa gust si se ruleaza la jumatate cu fata de masa,iar apoi se continua rularea usor, din nou si se pune in tava unsa cu ulei foarte bine. Dupa ce se aseaza in tava se ung sulurile de placinta cu putin ulei.

Placinta se taie rece si se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu putina scortisoara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise