Incalzeste cuptorul la 220⁰C. Fierbe cartofii in apa cu sare si scurge-i, paseaza-i apoi amesteca-i cu 2 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie.
Incinge 1 lingura ulei de masline intr-o tigaie si caleste ceapa verde, 5-6 minute, pana cand se inmoaie.Adauga spanacul, asezoneaza cu sare si piper, amesteca, apoi ia tigaia de pe foc.
Imparte amestecul cu spanac in 3 vase termorezistente individuale.Fa o gaura in centrul fiecaruia si sparge in locul facut cate 1 ou. Presara oul cu sare cu ierburi aromate. Aseaza peste ou si spanac bucati de peste, cate 100 gr/portie.Sareaza bucatile de peste, dupa gust.Intr-un vas, amesteca iaurtul cu amidonul alimentar, patrunjelul tocat si zeama de lamaie. Toarna iaurtul peste peste, impartind-ul in mod egal. Imparte peste cele 3 portii piureul de cartofi.
Da placintelele la copt 30-35 minute, pana cand cartofii s-au rumenit, iar sosul din placintele fierbe.
http://lauradfood2.blogspot.com/
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii